logo

DSCN9206Ο Χρήστος Ν. Καρακάσης Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Μουσική, Πληροφορική και Σκηνοθεσία Θεάτρου, Κινηματογράφου, Τηλεόρασης. Έχει επιμεληθεί οπτικοακουστικά καλλιτεχνικά, οργανωτικά και σε τεχνικό επίπεδο πολλές εκδηλώσεις παρουσιάσεις, διαφημίσεις,Videoart,Φεστιβάλ.

Ως Σκηνοθέτης-Παραγωγός έχει παρουσία από το 1992. Οι ταινίες του έχουν αποσπάσει διεθνείς βραβεύσεις και έχουν προβληθεί στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, της Ένωσης Σκηνοθετών, Παραγωγών Κινηματογράφου, Ιδρυτικό Μέλος του Δικτύου Ελληνικού Ντοκιμαντέρ και της Κίνησης DOCFRIENDS.

Από το 2011 είναι Καλλιτεχνικός Διεθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF (AthensInternationalDigitalFilmFestival), το οποίο πέτυχε ευθυγράμμιση της κινηματογραφικής πραγματικότητας στην Ελλάδα με τις μεγάλες εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο ως προς τον Κινηματογράφο, ο οποίος σταθερά βαδίζει προς την Ψηφιακή του Εποχή.

Από το 2013 είναι Καλλιτεχνικός διευθυντής στο Διεθνές Πανόραμα Επιστημονικών και Οικολογικών ταινιών,το οποίο συνεισφέρει στην διάδοση της επιστήμης μέσω της δύναμης των νέων οπτικοακουστικών μέσων και ψηφιακών τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται σήμερα από τους επιστήμονες ανά τον κόσμο.

ΣΠΟΥΔΕΣ

Τμήμα Πληροφορικής

Προγραμματισμός Η/Υ, Πληροφοριακά συστήματα, Μουσική θεωρία

Απόφοιτος Κινηματογραφικής Σχολής 1996 Σχολή Χατζίκου (τμήμα Σκηνοθετών)

Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών

Σπουδές θεάτρου και υποκριτικής, Δραματική Σχολή Χατζίκου (1994-1996)

Σεμινάρια - Επιμόρφωση:

Πρόγραμμα MEDIA 1

(κοινωνιολογία της επικοινωνίας )                                                                                                                                              

Φιλοσοφική Παιδεία,

«Αρχαία και Νεότερη φιλοσοφία», «Αισθητική και Φιλοσοφία της Τέχνης»,

«Μεταφυσική και Κριτική» με τους καθηγητές Γρηγόριο Φιλ. Κωσταρά, Νικόλαο Χρόνη και Μιχαήλ Δημητρακόπουλο

Αρχιτεκτονική με τον Γεώργιο Λάββα

Λογοτεχνία και γλώσσα με τον Μίνω Κοκολάκη

Ψυχολογία με τον Ιωάννη Μαρκαντώνη

Ιστορία της Τέχνης με τον Νικόλαο Ζιά

Υποκριτική (Θέατρο-Κινηματογράφος)

Θέατρο-Υποκριτική Τέχνη Θεατρική Σχολή Χατζίκου

Σεμινάρια Θεατρικής Σκηνοθεσίας

Κινηματογράφος και Τεχνολογία

Φωτογραφία α/μ- Έγχρωμη

Ψηφιακές Μορφές Τέχνης (Βιντεοτέχνη)

Επεξεργασία Εικόνας/ Ήχου

Μοντάζ (non linear editing)

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Παραγωγός, Σεναριογράφος, Σκηνοθέτης,Συγγραφέας,Καθηγητής Κινηματογράφου.

Καθηγητής Κινηματογράφου

1996-1999 Σχολή Κινηματογράφου Ευγενίας Χατζίκου

2000-2006 κάνει σεμινάρια σε χώρους και σχολές.

2008-2014 Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα Καθηγητής Κινηματογράφου

2008-2011 Ιδρύει με τον Όμιλο ΜΕΟ Νέου Ψυχικού το Κινηματογραφικό και

                           Θεατρικό Εργαστήρι ,εργαστήρι φωνής (3μηνοι κύκλοι σπουδών)

2009-2014 Καθηγητής Κινηματογράφου στην Σχολή Τεχνών LA.Theater  

Συγγραφική Δραστηριότητα

Δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες στο Περιοδικό τέχνης και πολιτισμού ΚΟΥΙΝΤΑ

στο Τεχνόφωνο Περιοδικό Τέχνης και Πολιτισμού και σε αλλα εντυπα.

2014, Εκδίδει το βιβλίο «Εισαγωγή στον κινηματογράφο», σελ. 300, μια προσέγγιση του κινηματογράφου για μελετητές αλλά και όλους όσους θέλουν να μάθουν για τον κινηματογράφο ξεκινώντας από το μηδέν. Το βιβλίο το απευθύνεται σε επίδοξους σκηνοθέτες, αλλά και σε όλους εκείνους που θέλουν να γνωρίσουν με άμεσο και περιεκτικό τρόπο την τέχνη αλλά και την τεχνική του κινηματογράφου.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Είναι ιδρυτής της Εταιρείας KOYINTAwww.kouinta-production.gr, που σαν κύρια δραστηριότητα έχει την παροχή πολιτιστικών υπηρεσιών στον τομέα της οπτικοακουστικής παραγωγής, αλλά και γενικότερα στην πολιτιστική αναβάθμιση της ελληνικής πραγματικότητας. Σκοπός της ΚΟΥΙΝΤΑ είναι η προώθηση της τέχνης και του πολιτισμού και συνεπώς η διαφύλαξη και προβολή της τοπικής και της περιφερειακής πολιτιστικής ταυτότητας και ποικιλομορφίας και ταυτόχρονα η ανάπτυξη πολιτιστικού διαλόγου μεταξύ διεθνών φορέων, καθώς τα οπτικοακουστικά και κινηματογραφικά έργα δύνανται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη συγκρότηση της Ελληνικής και ευρύτερα της ευρωπαϊκής ταυτότητας, ενώ, παράλληλα με την καλλιτεχνική τους αξία, συμβάλουν στην ανάπτυξη των ευρωπαϊκών κοινωνικών αξιών και τη λειτουργία των δημοκρατικών κοινωνιών.

Το 2006 Ίδρυσε το διαδικτυακό Portal Πολιτισμού KOYINTAArteMagazine. www.koyinta.gr στο οποίο έχει και την γενική διεύθυνση. Ως αντικείμενο το KOYINTAArteMagazine έχει την προβολή και διάδοση όλων των τεχνών και την δημιουργία βάσης δεδομένων για καλλιτέχνες και χώρους τέχνης σε όλη την Ελλάδα. Ήδη έχει καταγράψει πολλές χιλιάδες θέματα, αποτελώντας ένα από το μακροβιότερα διαδικτυακά καλλιτεχνικά portal και έχει εξασφαλίσει υψηλή επισκεψιμότητα, στο είδος του, σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρ, ενώ τα τελευταία χρόνια ανοίγεται σε διεθνές επίπεδο καλύπτοντας πολιτιστικά θέματα από τον Διεθνή Χώρο και παρουσιάζοντας καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες. Είναι σε σταθερή επαφή με όλες τις καλλιτεχνικές ομάδες και τους χώρους λόγου και τέχνης και αποτελεί σταθερό παρατηρητή και καταγραφέα της δουλειάς τους.

To 2008 ιδρύει το διαδικτυακό Portal-mediaFilmmakerwww.filmmaker.gr, που φιλοδοξεί να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο της τέχνης με την τεχνολογία, αλλά και γέφυρα μεταξύ των καλλιτεχνών. Media Portal with IPTV ψηφιακό σινεμά D-CINEMA βάση όλων των κινηματογραφιστών και Εταιρειών Παραγωγής-Video On Demand 2010 σε πλήρη λειτουργία

Επιλεγμένες Εκπαιδευτικές Συμμετοχές και Διακρίσεις

Συμμετοχή στην ημερίδα: «Καλλιτεχνικά Σχολεία: Πολυτέλεια ή Ανάγκη;» Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Συμμετοχή με ταινίες παιδιών και διακρίσεις στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ πες το με εικόνες 2009,2010,2011,2012 διοργάνωση Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση Ανατ. Αττικής

Συμμετοχή στο Φεστιβάλ camerazizanio 2009,2010,2012,2013 Η διοργάνωση της Camera Zizanio πραγματοποιείται παράλληλα με το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους

Συμμετοχή στη 2η Διημερίδα: Με μια κάμερα στο χέρι, 15 & 16 Οκτωβρίου 2010, στη Θεσσαλονίκη Διοργάνωση Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων (Π.Ε.Ε.ΠΟ.ΘΕ.)

Επαινος συμμετοχής στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 2009-2010.

Τιμητικό Δίπλωμα για την Έκθεσης φωτογραφίας που πραγματοποιήθηκε «Χρώματα και Αρώματα στο Βλέμμα μας» από το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Γέρακα σε Συνεργασία με τον Δήμο Παλλήνης και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Παλλήνης 5/6/2012.

Σεμιναριο ” από το χαρτί στην οθόνη” ένα ταξίδι από την αρχική έμπνευση μέχρι τη μεταφορά στην οθόνη αλλά και τη διανομή μιας ταινίας μικρού μήκους. Διοργάνωση, artfools video festival στα πλαίσια της Εβδομάδας Νεανικού Σινεμά. Το σεμινάριο εγινε στις 21 και 22 Ιανουαρίου 2012 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

Συμμετοχή στην δράση "Τεχνάσματα Νέων Δημιουργών" διοργάνωση Δήμος Γέρακα Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Γέρακα.

Εισήγηση στο 2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ «Με τον παλμό του πολιτισμού για ένα ζωντανό σχολείο» οργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων (ΠΕΕΠΟΘΕ) από 1 έως 3 Απριλίου 2011.

Συμμετοχή στην επιστημονική ημερίδα μερίδα στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα με θέμα: "Εκπαίδευση στον πολιτισμό: "Εφηβεία - Σχολείο - Οικογένεια"

Συμμετοχή κατά το σχολικό έτος 2010-2011 στο εκπαιδευτικό πολιτιστικό πρόγραμμα τα «πρόσωπα των παιδιών είναι πατρίδες»“Το πρόγραμμα έχει λάβει διάκριση από το θεσμό του Υπουργείου Παιδείας «Αριστεία και Καινοτο-μία στην Εκπαίδευση».

Συμμετοχή κατά το σχολικό έτος 2010-2011 στο εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα «ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»“Το πρόγραμμα έχει λάβει διάκριση από το θεσμό του Υπουργείου Παιδείας «Αριστεία και Καινοτο-μία στην Εκπαίδευση».

Συμμετοχή κατά το σχολικό έτος 2010-2011 στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας με θέμα “Λειτουργία εικονικής επιχείρησης ενημερωτικού – συμβουλευτικού χαρακτήρα για θέματα εκπαίδευσης και απασχόλησης στον τομέα του πολιτισμού (θέατρο, κινηματογράφος, εικαστικά, χορός)”. Το πρόγραμμα έχει λάβει διπλή διάκριση από το θεσμό του Υπουργείου Παιδείας «Αριστεία και Και-νοτομία στην Εκπαίδευση».

Διεθνές βραβείο στην Αγία Πετρούπολη (Ρωσία) με το Κινηματογραφικό Παραμύθι "The Euro dragon eggs and the wine of solidarity» Ο διαγωνισμός υποστηρίχτηκε από το παιδαγωγικό ινστιτούτο Ρωσίας.

1ο Βραβείο Ιστορικού Ντοκιμαντέρ με την ταινία "Δημοκρατία της Βαϊμάρης, ...εκεί που έφτασε λίγο δεν είναι... ή ...πώς γεννιέται ο φασισμός", το οποίο προέκυψε από διαθεματική συνεργασία των μαθημάτων Ιστορία Γενικής Παιδείας και Κινηματογράφος. Την ευθύνη της διοργάνωσης  είχε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες» του Ιονίου Πανεπιστημίου, η Επιστημονική Ένωση «Νέα Παιδεία» και η ΕΡΤ. 2013

Εισήγηση στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας workshop τα “Νέα Μέσα Παραγωγής» 2013

Εισήγηση στο 1ο Διεθνές Πανόραμα Επιστημονικών και Οικολογικών ταινιών με θέμα«Η διάδοση της επιστήμης μέσω της δύναμης των νέων οπτικοακουστικών μέσων και ψηφιακών τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται σήμερα απο τους επιστήμονες ανα τον κόσμο» Σεπτέμβριος 2013

Τηλεοπτικό spot για τον συνήγορο του παιδιού το οποίο αναπτύχθηκε στα πλαίσια του μαθήματος"Πρακτική Κινηματογράφου" απο την Α λυκείου του καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα. 2013

Συμμετοχή στο πολιτιστικό πρόγραμμα «οι δραπέτες της σκακιέρας» ένα ταξίδι στους μαγικούς κόσμους των ιστοριών του Ευγένιου Τριβιζά αναδεικνύοντας τη δημιουργική συνύπαρξη και αλληλεπίδραση των τριών κατευθύνσεων του καλλιτεχνικού σχολείου, Εικαστικών, Θέατρου & Κινηματογράφου, Χορού. Μουσείο Γουναρόπουλου , Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 και 25 Ιανουαρίου 2014

Συμμετοχή στην πολιτιστική δράση που αναπτύχθηκε στην Αρχαία Αγορά, τον πυρήνα της αθηναϊκής δημοκρατίας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα ειχαν την ευκαιρία να μετασχηματίσουν  τη διδασκαλία σε δημιουργία  μέσω των Καλών Τεχνών και των Τεχνολογιών -  Πληροφοριών – Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Η Τέχνη οφείλει να πρωτοστατεί, υποστηρίζοντας τη σύζευξη της εκπαιδευτικής πράξης με την πολιτισμική αγωγή, ενισχύοντας την έκφραση, τη δημιουργικότητα και την επικοινωνία, προάγοντας το «ατομικό» σε «συλλογικό» και την αλληλεπίδραση διαφορετικών επιστημονικών περιοχών. Κλεψύδρα-Υδραυλικό ρολόι και δημιουργία βίντει με θέμα τον «χρόνο»

Συμμετοχή στη σχολική δράση σύνδεσης των γεωεπιστημών με την καλλιτεχνική παιδεία και τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, συμβάλλοντας με την σκηνοθετική επιμέλεια και το μοντάζ στην δημιουργία της ταινίας “Ένα παραμύθι για τον Ηριδανό: το ποτάμι κάτω από τα πόδια μας” η οποία παρουσιάστηκε στο χώρο της Αρχαίας Αγοράς το Σάββατο 3 Μαΐου 2014.

Θεατρική Σκηνοθεσία

1996-2000 Θεατρικό τμήμα Δήμου Αθηναίων

2007-2011 Θεατρική Ομάδα του Δήμου Νέου Ψυχικού ΜΕΟ

2009 Σκηνοθεσία του έργου του Τενεσι Γουίλαμς “Μίλα μου σαν την Βροχή

2009 «Το Μάθημα» (Ιονέσκο) (ομάδα rightnow)

2009- 2010 Σκηνοθεσία του θεατρικού έργου «Η γυνή να φοβήται τον άνδρα» του    Γιώργου Τζαβέλα Θεατρική Ομάδα του ΜΕΟ νέου Ψυχικού

2010-2011 Σκηνοθεσία του Θεατρικού Έργου «Η Λοκαντιέρα» του Κάρλο Γκολντόνι σε διασκευή της Μαριάννας Κυριακάκη Θεατρική Ομάδα ΜΕΟ του Νέου Ψυχικού

2011-2012 Σκηνοθεσία του Θεατρικού έργου «οι Συνένοχοι» της συγγραφέως Βασιλικής Κάππα στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου Βικτώρια

 

Φιλμογραφία:

2014 Κινηματογραφικό Ντοκιμαντέρ “takeatrip….” 30 min

        Παραγωγή γυρισμένη σε HDRED στην Αγγλία

        Προβλεπομένη πρεμιέρα στο Λονδίνο Σεπτέμβριο του 2014

2013   ΚινηματογραφικόΝτοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους                                                                                                                                                                      

         «Η Γέννηση μιας ιδέας» 70 minHDWIDE

         Προβολή στο Διαγωνιστικό του 7ου Φεστιβάλ Χαλκίδας Οκτώβριος 2013        

2012   ΚινηματογραφικόΝτοκιμαντέρ «Μορφογένεση» 25min

           Προβολή στο Διαγωνιστικό του 6ου Φεστιβάλ Χαλκίδας Οκτώβριος 2012        

           Προβολή στο Διαγωνιστικό του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της                                              

           Φινλανδίας Wildlife Vaasa Νοέμβριος 2012, (Ευρωπαϊκή πρεμιέρα)

           υποψήφια για το βραβείο Καλύτερης Καλλιτεχνικής ταινίας    

          Βραβείοειδικήδιάκριση TERRANOVA SPECIAL MENTIONS

2012  Σκηνοθεσία, Φωτογραφία και Μοντάζ «Στα όρια της Σκέψης»

Σειρά τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ. Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί 5 επεισόδια (άνθρωποι της πόλης)

Κινηματογραφημένες στιγμές καθημερινότητας μέσα από ένα οπτικό πεδίο Cinemadureel«κινηματογράφος του πραγματικού».    

2011 ΚινηματογραφικόΝτοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους

         “Ανάμεσα σε δύο Πατρίδες” 65minHDWIDE

           Προβολή στο Διαγωνιστικό του 5ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας 2011

           Προβολή στο Φινλανδικό Ινστιτούτο 10, 24 Νοεμβρίου και 15 Δεκεμβρίου          

           (Διοργάνωση Φινλανδική πρεσβεία,Φινλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών)

           Προβολή στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 11/12/2011

         Διοργάνωση Φινλανδική Πρεσβεία,Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

           Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Φινλανδικός Σύλλογος Βόρειας      

           Ελλάδας, Ρέθυμνο 31/3/2012 Σύλλογος Φινλανδών

           Προβολή στο ParnuEstonia 7/4/2012

         14oΠανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών Κινηματογράφου Ε.Κ.Θ 21/12/2012

           Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

           Προβολή από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας 29/4/2014

2011   Σκηνοθεσία, Φωτογραφία και Μοντάζ της τηλεοπτικής Εκπομπής   «BLOW-

UP» Συζητήσεις με ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού 14 Επεισόδια HDVideo 16:9 WIDE3 Κάμερες-Παραγωγή ΚΟΥΙΝΤΑ.

Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί και προβληθεί δεκατέσσερα επεισόδια στην Ελλάδα και στην Κύπρο με πρόσωπα όπως οι: Δημήτρης Αθανίτης-σκηνοθέτης,

Λουκία Ρικάκη-σκηνοθέτης, Βασίλης Μαζωμένος-σκηνοθέτης, Ανδρέας Μήτσου λογοτέχνης, Γιώργος Μοράρης, ποιητής, Αντώνης Λιβιεράτος-συνθέτης,

Μάνια Παπαδημητρίου, ηθοποιός, Ρομπέρτα Νίτσος videoartist, Μάνθος Σαντοριναίος-εικαστικός κ.α.

2010 Κινηματογραφικό Ντοκιμαντέρ Μεσαίου Μήκους

        Εραστές της τέχνης, HDwide44min

         Προβολή (πρεμιέρα στην Παγκόσμια μέρα Μουσικής στην Φινλανδική πόλη

         της Βάασα) Μάιος 2010

         Προβολή στο Φεστιβάλ της VAASA 2010

         Προβολή στο 4ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας

         Προβολήστο5ο Tzoumerka Art Festival 2011

2006  Κινηματογραφικό Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους

       Φεύγωμεν δή φίλην ές Πατρίδα, 66min

          Προβολή στο 8o Διεθνές Φεστιβάλ  

          Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης Εικόνες του 21ου αιώνα

         Υποψήφια για τα κρατικά Βραβεία του ΥΠΠΟ

         Προβολή στο ECOFILMS στην Ρόδο 2006

          Νοέμβριος  International Film festival of VAASA Φινλανδία 2006

         Φεστιβάλ Πλατφόρμα Zero 06  Δεκέμβριος Αθήνα

         Τσεχία 2007-07-01

         Ινδίες   2007

         Γερμανία 2007

          5ο Tzoumerka Art Festival 2011

2004 ΚινηματογραφικόΝτοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους

     Ή Εκδρομή-Ιωάννινα 95min ΄ HDwide

         Προβολή στο 7o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

         Εικόνες του 21ου αιώνα

         Προβολή στο Διαγωνιστικό του Ecocinema 2005 «άνθρωποι και περιβάλλον»

         Υποψήφια για τα κρατικά Βραβεία του ΥΠΠΟ

2003 Κινηματογραφικό Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους

       Αέναη η Αγκαλιά της μορφής σου, διάρκεια 96'min HDwide

         Βραβείο καλύτερου Ελληνικού Ντοκιμαντέρ 2003 στο Πανόραμα

         Ανεξάρτητων δημιουργών στη Θεσσαλονίκη διοργάνωση ΕΚΘ

1997-98 Λίμνες Δίχως Νούφαρα, Φιλμ μικρού μήκους 16mm

          Προβολή στο 21ο Φεστιβάλ Δράμας 1998

          Εκτός συναγωνισμού στο 22ο Φεστιβάλ Δράμας 1999

1998 Χαμένη Αίσθηση, Ταινία μικρού μήκους super 16mm

         Συμμετοχή στο φεστιβάλ σκηνοθεσίας στο ΙΚΥ

        με την υποστήριξη της ΕΡΤ, διάρκεια 10min

1996 On Line, Φιλμ μικρού μήκους 16mm

         Συμμετοχή στο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Μονάχου 1996

         Συμμετοχή στο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ της Χιροσίμα 1997

1995 Αισθήσεις, Φιλμ μικρού μήκους 16mm

          Προβολή Φεστιβάλ Lodz , Πολωνία

          Προβολή στο Διεθνές φεστιβάλ στην Βαλένθια

1994 Ντοκιμαντέρ με τίτλο «Αλεξάνδρα O δρόμος»

         Φεστιβάλ Experimental Αγγλία,Λονδίνο

         Φεστιβάλ Hirosima 1997 και διάκριση στο μοντάζ

         Η ταινία πραγματοποιήθηκε το έτος 1994 σε Φίλμ 16mm και αναμορφώθηκε

         πολύ αργότερα σε βίντεο το οποίο στάλθηκε σε πολλά φεστιβάλ και κέρδισε      

         εντυπώσεις και κάποιες διακρίσεις. Ένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ με πολλά  

         στοιχεία μυθοπλασίας.16mm 20 λεπτά.

1993  Νυχτερινό Άσυλο Είκοσι Βίντεο 15 λεπτών το καθένα

με θέμα την νυκτερινή Αθήνα, μελέτη της συμπεριφοράς

των ανθρώπων μέσα από ένα κινούμενο αυτοκίνητο.

Προβολή σε Ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι