Χρήστος Ν. Καρακάσης

christos N. Karakasis

Ο Χρήστος Ν. Καρακάσης Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Μουσική, Πληροφορική και Σκηνοθεσία Θεάτρου, Κινηματογράφου, Τηλεόρασης στην Ελλάδα και στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης NYU Tisch School of the Arts. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο πάνω στην ανάπτυξη και την μεθοδολογία της εκπαίδευσης και μεταπτυχιακό τίτλο στην σκηνοθεσία κινηματογράφου και θεάτρου. Έχει επιμεληθεί οπτικοακουστικά καλλιτεχνικά, οργανωτικά και σε τεχνικό επίπεδο πολλές εκδηλώσεις παρουσιάσεις, διαφημίσεις,Video art,Φεστιβάλ. Ως Σκηνοθέτης-Σεναριογράφος-Παραγωγός έχει παρουσία από το 1992. Οι ταινίες του έχουν αποσπάσει διεθνείς βραβεύσεις και έχουν προβληθεί στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας ,και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF (Athens International Digital Film Festival και Καλλιτεχνικός διευθυντής στο  Διεθνές Πανόραμα Επιστημονικών και Οικολογικών ταινιών, το οποίο συνεισφέρει στην διάδοση της επιστήμης μέσω της δύναμης των νέων οπτικοακουστικών μέσων και ψηφιακών τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται σήμερα από τους επιστήμονες ανά τον κόσμο. IMDB

Βασιλική Κάππα

Vasiliki kappaΗ Βασιλική Κάππα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Τορόντο. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι επιτυχημένη συγγραφέας, καταχωρημένη από τη λογοτεχνική κριτική στις πιο ανατρεπτικές πένες της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. Το πρώτο της βιβλίο ήταν στις επίσημες υποψηφιότητες για κρατικό βραβείο μυθιστορήματος κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί για πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα. Ταυτόχρονα έχει εργαστεί συστηματικά ως εικαστικός πειραματιζόμενη με μεγάλη γκάμα εργαλείων, που εκτείνονται από τη ζωγραφική ως τη σκηνοθεσία και το video art. Το εικαστικό της άνοιγμα της έδωσε την ευκαιρία για άμεση επαφή με το κοινό και για συνεχή πειραματισμό με την έννοια της καλλιτεχνικής ταυτότητας και τις εφαρμογές της στην επικοινωνία.

Ελένη Καρακάση

Διεθυνση Παραγωγής-Οργάνωση εκδηλώσεων

helleninternet

Νικόλαος Ψαλτάκης

228221506 10224888172728551 1594697012129773 n

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

  • Πιστοποιημένος Χειριστής Drone SquaDrone Academy (2021)
  • Πιστοποίηση από την σελίδα MATHESIS για την γλώσσα προγραμματισμού PYTHON (2017)
  • Απόφοιτος του Ανοιχτού Πανεπιστημίου στο τμήμα της Πληροφορικής (2011 έως 2023)
  • Απόφοιτος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο τμήμα Τεχνικών Τεχνολογίας Internet με πιστοποίηση (2008-2009)
  • Απόφοιτος του ΙΕΚ ΚΟΡΕΛΚΟ στο τμήμα Τεχνικός Δικτύων Υπολογιστών με πιστοποίηση (2006-2008)
  • Απολυτήριο Λυκείου (Κωστέα Γείτονα 2002)

Κατερίνα Κοντοπανάγου

katerinasynΗ Αικατερίνη - Κωνσταντίνα Χ. Κοντοπανάγου γεννήθηκε στην Πάτρα, απόφοιτος του Αρσακείου Σχολείου Πατρών. Σπούδασε αρχαιολογία στο Tμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές έχουν ως αντικείμενο την βυζαντινή αρχαιολογία και τέχνη, ενώ η διδακτορική της διατριβή, την εξέλιξη της ζωγραφικής κατά την τελευταία φάση της Μεταβυζαντινής περιόδου. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας (2011-2020) γνωστικά αντικείμενα αρχαιολογίας και τέχνης. Διδάσκει στο Tμήμα της Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο Πρόγραμμα Σπουδών «Ελληνικός Πολιτισμός». Διαθέτει πολυετή εμπειρία στην υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων τεκμηρίωσης και προβολής πολιτιστικών αγαθών σε συνεργασία με πανεπιστημιακούς και άλλους ερευνητικούς φορείς. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνονται η βυζαντινή και μεταβυζαντινή εικονογραφία, η όσμωση βυζαντινών και δυτικών καλλιτεχνικών επιδράσεων στην ζωγραφική φορητών έργων, πολιτιστικά κατάλοιπα της Φραγκοκρατίας και της Ενετοκρατίας. Έρευνες πεδίου, πρωτογενής μελέτη αρχαιολογικών τεκμηρίων, έργων τέχνης και αρχειακών πηγών, στοχεύουν στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς. Συμμετέχει σε διεθνή και εγχώρια συνέδρια με επιστημονικές δημοσιεύσεις, άρθρα της φιλοξενούνται σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, ενώ κυκλοφορούν δύο μονογραφίες της σχετικές με την μελέτη και ανάδειξη μεταβυζαντινών μνημείων.

Τάσος Μακρογιαννόπουλος

tasos

ΜΟΥΣΙΚΗ  ΣΥΝΘΕΣΗ

Κώστας Αποστολάκης

ΗΘΟΠΟΙΟΣ kostassynergates