Πολιτιστικό Πόρταλ KOYINTA Art eMagazine

koyinta.gr_420x150_WhiteΤο Koyinta e-Magazine αφορά όλες τις τέχνες και απευθύνεται σε όλους όσοι ασχολούνται με αυτές.
Δημιούργημα μιας ομάδας ανθρώπων που δραστηριοποιούνται ενεργά στο χώρο των Τεχνών, το περιοδικό φιλοδοξεί: να αποτελέσει έναν τόπο διαλόγου και προβληματισμού ανάμεσα στους δημιουργούς και στους συνδημιουργούς.λειτουργήσει όχι  μόνο ως ειδησεογραφική καταγραφή, αλλά  και να παρέμβει ουσιαστικά στα πολιτιστικά γεγονότα που διαδραματίζονται σε όλη την Ελλάδα και που, κατά την  γνώμη μας, αξίζουν καλύτερη προβολή και σχολιασμό.

 

 

να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους καλλιτέχνες να προβληθούν αλλά και να προβάλλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δουλειά τους.να καταγράψει,  ως μια βάση δεδομένων, όλους τους καλλιτέχνες και  τους χώρους τέχνης, αλλά και το πιο σημαντικό, τις πολιτιστικές δραστηριότητες των καλλιτεχνικών ομάδων που αποτελούν  το πιο ζωντανό κομμάτι στις πόλεις.

 

Η συντακτική ομάδα του διαδικτυακού περιοδικού Koyinta e-Magazine ήδη καταγράφει τα πολιτιστικά δρώμενα σε όλα τα μήκη και τα πλάτης της χώρας μας και ελπίζει με τη συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων, αρχικά μέσω δελτίων τύπου, να έρθει σε επαφή με όλες τις καλλιτεχνικές ομάδες και τους χώρους λόγου και τέχνης και να γνωρίσει, αλλά και να προβάλλει τις δουλειές τους.
Όσον αφορά στα βιογραφικά σημειώματα των καλλιτεχνών, αυτά θα μπορεί να τα επισκέπτεται όποιος επιθυμεί, αφήνοντας μήνυμα στον ίδιο ή στη βάση.

 

Ένας άλλος ιδιαίτερα σημαντικός αλλά και φιλόδοξος στόχος της συντακτικής ομάδας είναι η έκδοση, περίπου κάθε δεκαπέντε με δεκαοκτώ μήνες, ενός οδηγού-χρονικού της πολιτιστικής κίνησης και των βιογραφικών των συντελεστών, που κατέγραψε η ΚΟΥΙΝΤΑ, κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με την κινηματογραφική εταιρεία Koyinta Production, θα κυκλοφορεί και μια ανάλογη καταγραφή σε βίντεο, η οποία μαζί με την έντυπη έκδοση θα αποτελεί έναν οπτικοακουστικό οδηγό – χρονικό.

 

Θέλοντας να περιγράψουμε τη σκέψη μας όσον αφορά την τέχνη και το χαρακτήρα του Koyinta e-Magazine, το οποίο θεωρούμε ως μια ακόμα μορφή έκφρασης ακόμα μια μορφή παρέμβασης ακόμα μια μορφή επικοινωνίας, δανειζόμαστε ένα απόσπασμα από τους Στοχασμούς του  Άρθουρ Σοπενάουερ (Arthur  Schopenhauer), όπου ο μέγας στοχαστής μιλάει για τα έργα των ανθρώπων:
 

 

«Είτε μουσική είναι ή φιλοσοφία, είτε ζωγραφική ή ποίηση –ένα έργο της μεγαλοφυΐας δεν είναι κάτι προς χρήση. Ο χαρακτήρας του ανώφελου σημαδεύει τα έργα της μεγαλοφυΐας:  είναι ο δικός τους τίτλος ευγενείας. Ολα τα ανθρώπινα έργα υπάρχουν για να διευκολύνουν την ύπαρξη μας, όχι όμως για αυτά για τα οποία μιλάμε εδώ. Αυτά είναι τα μόνα που υπάρχουν για χάρη του ίδιου του εαυτού τους, και με την έννοια αυτή πρέπει να τα θεωρήσουμε ως τον ανθό της ύπαρξης ή ως το καθαρό απόσταγμα της. Για αυτό κι ανασκιρτάει η καρδιά μας όταν τα απολαμβάνουμε ……..Με αυτά βγαίνουμε  από την βαρειά γήινη ατμόσφαιρα της ανάγκης».

 

Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.koyinta.gr