Μίλα μου σαν την βροχή 2009

tenesi2009Ο Τέννεση Ουίλλιαμς, κατά κόσμον Τόμας Λανιέ Ουίλλιαμς, είναι γνωστός για τα αμερικάνικου νότου έργα του και για τους έντονους χαρακτήρες του. Οι ρόλοι του είναι αγαπημένοι σε κάθε φοιτητή υποκριτικής και μεγάλο ηθοποιό για τις λεπτές αποχρώσεις της ψυχολογίας του και των έντονων εναλλαγών τους.

 

 

 

Το 1950 γράφει το «Μίλα μου σαν τη βροχή», ενώ παρουσιάζεται στο Σικάγο και αργότερα στη Νέα Υόρκη,Μανχάτταν. Μέσα στην παρακµιακή ατµόσφαιρα ενός φτηνού δωµατίου,ένας άντρας και µια γυναίκα συζητούν.Η οικονοµική τους κατάσταση αλλά και η προσωπική τους σχέση βρίσκεται στα όρια της ξαθλίωσης. Εκείνος εκφράζει την επιθυµία να κάνουν µαζί ένα νέο ξεκίνηµα. Εκείνη µέσα από ένα µονόλογο - ξέσπασµα δηλώνει την ανάγκη της να αποµονωθεί.(Μίλα μου σαν τη βροχή, του Τέννεση Ουίλλιαμς)

 

Μίλα μου σαν τη βροχή... Κι άσε με να ακούω... Άσε με να ξαπλώσω εδώ και -- να ακούω... Πάει τόσος καιρός από τότε που εμείς οι δυο -- δεν είμαστε παρά ένα ζευγάρι... Τώρα μίλα μου, πες μου: Τι σκεφτόσουν μέσα στη σιωπή; Καθώς εγώ περιφερόμουν σαν μια βρώμικη καρτ-ποστάλ μέσα στην πόλη... Πές μου, μίλησε μου! Μίλα μου σαν τη βροχή κι εγώ θα ξαπλώσω εδώ και θα σ'ακούω...

 

Ερμηνεύουν η Τζίνα Δημητροπούλου και ο Κωνσταντίνος Γεραντώνης

Βοηθός Σκηνοθέτη Λαμπρινή Παπαδημητρίου

Σκηνοθεσία Χρήστος Ν. Καρακάσης

 

 

 

 

24 Ιουνίου 2009