logo

afisafestivalΗ Πολιτιστική Εταιρεία ΚΟΥΙΝΤΑ σε συνεργασία με την σχολή Τεχνών L.Α. Theater διοργανώνει το 1o Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Μικρού Μήκους. Το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να καθιερώσει ένα τόπο συνάντησης των δημιουργών και των θεατών με προβολές και άλλες εκδηλώσεις. Το 1o Φεστιβάλ, διάρκειας τριών ημερών, θα διεξαχθεί στίς 7 και 8 Ιουλίου στο 8Δυτικά και στις 9 Ιουλίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

 

7 Ιουλίου 2011 Έναρξη  20:00  
Πληροφοριακό Τμήμα
Ευθυμίου Γιώργος 5’ Πιάνο
Τούσια Αθηνά  6:14’’ SHELLi

 

Διαγωνιστικό Σπουδαστικών Ταινιών
Kουφονίκoς Γιάννης  9’ Τα μπλε γυαλιά
Νταλής Λάμπρος   10’ Λέγε με «Φίλε»
Ριζικός Μανώλης-Τσίγκος Στέφανος 6:19 Κύτταρο inside-out
Τσιλιάνη Γεωργία  5’ Η Θηλειά
Σπινθηρόπουλος Πάνος (1ο ΕΠΑΛ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ)  10’ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

Διαγωνιστικό  Ταινιών Ντοκιμαντέρ
Αμοιρόπουλος Σπύρος   17:17’’ Εthnos Process Part II
Ομάδα  Εντελέχεια 7:21 Επαφή Αιωνιότητας
(Μαργαριτίδου Δήμητρα - Παπαδόπουλος
Γιώργος - Χατζηπαρασίδης Βασίλης)
Κεσίσογλου Άννα        45’ Ένα μουσείο γεννιέται
Διαγωνιστικό Video Art, Animation, Experimental
Ολσέφσκι Φίλη  6’ The day the cup was stuck on the table
Τομαράς  Παναγιώτης  2:45  165
Γαβριέλα  Γερολέμου  6:21 Αποβάθρα
Γκαραμέτσης Κωνσταντίνος  :-/
Κοτζαμάνη Κων/να    11’  PIGS

 

Διαγωνιστικό ταινίες μυθοπλασίας
Αγγελόπουλος Αθανάσιος  6’ VIOLET
Βενετσιάνος Χρήστος 5:15’’ Τελευταία Ανάμνηση
Δοδόπουλος Σπύρος 13:45’’ Θάνατος Ζητιάνος
Κερμίτσης Θάνος 21’’ Τρωγλοδύτες-Troglodytes
Κουντουράς Παναγιώτης 14’ Βitter Dreams
Μπάστα Αμέρισσα    13’ Μονάδα
Νάκος Δημήτρης   17’  Φωτεινή και Αλεξάνδρα
Νικηφόρος Ιωάννης 19:11’’ 2040 The Shelter
Παπαγεωργίου Μάριος  15:31’’ Avant d’avoir le vent


8 Ιουλίου 2011 Έναρξη 20:00
Διαγωνιστικό Ταινίες Σπουδαστικές
Σβώλης Γιάννης (4ο Γυμνάσιο Λαμίας)  21:35”  ΞΗΡΙΑΣ, ΕΝΑ ΥΔΑΤΙΝΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ
Κινηματογραφικό Εργαστήρι Κορυδαλλού 9’ Δέν έχεις Γάλα
Κινηματογραφικό Εργαστήρι Κορυδαλλού  10’  Ένα Παγκάκι η ζωή
Κυριακίδης Αβραάμ  9’ Απόγνωση

 

Διαγωνιστικό Ταινίες Ντοκιμαντέρ
Κουντουράς Παναγιώτης 12’ Ο Αφανής Ήρωας
Μισουρίδης Γιάννης  12’ ΜΙΕΚΟ
Στεφανάκις Γιάννης  28:40 Το Αγλαον- Η Κλασσική Τυπογραφία
Καρπούζης Γιάννης 17’ Η παύση του χρόνου

 

Διαγωνιστικό Video Art, Animation, Experimental
Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Γέρακα   Project 2011
Τσιμπιρίδης Παναγιώτης 3:03’’ Beachless-Χωρίς Παραλία
Τομαράς Παναγιώτης 4:40’’  playground
Γαβριέλα  Γερολέμου 5:11’’ Διαφορετικότητα
Βικεντίου Αποστόλης 3:07’’ Χορογραφία Ψυχής
Γιαννακός Χρήστος 39’’ Ες τον Αυτόν Εμβαίης;

Διαγωνιστικό ταινίες μυθοπλασίας
Παπακώστα Μαριάννα 4:30’’ Το Ασανσέρ
Πατσουρίδης Πάρης 10:10’’ Under Stress
Ραφαηλίδου Τζάνις 7:24”  Μπαμπά που είσαι;
Στείρου Ειρήνη 10’ Δίχτυ Ασφαλείας
Tολάκης Αντώνης 18:07’’ Meeting Point-Σημείο Συνάντησης
Τσάκαλος Χρήστος 6:02’’ Απόκομμα
Χάσκας Νικήτας 13:45’’ Τα Παπούτσια
Ψαλτάκης Γαβριήλ 10:46’’ Σκέψου Θετικά
Κίμι Τίνα 6:54’’ Συνάντηση με έναν τρελό
Θανάσης Νεοφώτιστος 9:10’’ Χαραγμένο Τριαντάφυλλο
Νάκος Δημήτρης 6’ Ο Γιος


Αφιερώματα στο 8Δυτικά
7 Ιουλίου 17:00-19:00

Αφιέρωμα στον Ισπανό Sam,
SAM (Samuel Orti Marti)

Ο SAM, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Samuel Orti Marti, είναι ιδρυτής και διευθυντής της εταιρίας Conflictivos Productions.
Έχει περάσει την τελευταία δεκαετία, πειραματιζόμενος με τον πηλό και τις τεχνικές εμψύχωσης του υλικού αυτού.Ξεκίνησε την καριέρα του από το στούντιο του Pamplo Llorens και συνέχισε τη σταδιοδρομία του, αλλά και τη μαθητεία του στην Αγγλία, στο Aardman Studio και τον Nick Park.
Εργάστηκε κατά καιρούς σε διάφορες εταιρίες παραγωγής και στούντιο.Ως ανεξάρτητος παραγωγός δημιούργησε δικές του μικρού μήκους ταινίες animation, Αφιέρωμα από το ευρωπαικό κέντρο Animation

 

Βραβευμένες ταινίες από τα Φεστιβάλ
Camera Zizanio
Artfools Video Festival

 

Θέατρο

19:00-20:00
Πέμπτη 7 Ιουλίου:Οι σπουδαστές του τμήματος "Αυτοσχεδιασμός" του L.A. (Life n’ Art) THEATER, με την καθοδήγηση της  Ζωή Ξανθοπούλου,(Σκηνοθέτις) παρουσιάζουν μια σειρά από σκηνές που προέκυψαν μέσα από βασικά μαθήματα αυτοσχεδιασμού και που βασίστηκαν σε ατάκες και τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο. Φράσεις, διάλογοι και μουσικές, γίνονται αφορμές για ένα θεατρικό παιχνίδι με οδηγό τη φαντασία και στόχο τη δημιουργία σκηνικής δράσης. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Μυρτώ Βλάχου, Ελένη Θανάση, Δημήτρης Μεράκης, Μαρία Παρίκου, Ισμήνη Πολίτη, Μυρτώ Πυρπασοπούλου.


Αφιερώματα στο 8Δυτικά
8 Ιουλίου 17:00-19:00

Big bang διαδικτυακό φεστιβάλ (επιλογές)
Vassa film festival

 

Θέατρο
19:00-20:00
Παρασκευή 8 Ιουλίου:Η ομάδα GINGO BILOBA παρουσιάζουν το δρώμενο “ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΗ'' και επιχειρούν μια σατυρική προσέγγιση σε κάποιες από τις κλασσικές ταινίες της ιστορίας του κινηματογράφου όπως: MARY POPINS – ZORO – TITANIC - JAMES BOND - BATMAN. Η ομάδα GINGO BILOBA δημιουργήθηκε το 2009 από ανθρώπους που ασχολούνται με το Σωματικό Θέατρο και την Μιμική. Επιχειρώντας ένα συνδυασμό του Θεάτρου ΣΚΙΩΝ και του Σωματικού Θεάτρου.

 

Αφιερώματα στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης 9 Ιουλίου 2011
18:00 Παρουσίαση έργων βίντεο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Ψηφιακές Μορφές Τέχνης" της ΑΣΚΤ επιμέλεια: Βίκη Μπέτσου, Λέκτορας ΑΣΚΤ (το αφιέρωμα θα είναι ωριαίο)
19:00 Βραβευμένες Ταινίες απο το wild vaasa film festival  55 Λεπτά
20:00  Αφιέρωμα  στον Γιάννη Λάμπρου με τις ταινίες "ΑΙΜΑΝ" 23 λεπτά, "ΙΔΡΩΜΕΝΑ     ΑΛΩΝΙΑ" 25 λεπτά και "ΚΑΡΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ" 29 λεπτά.
21:30 Βραβεύσεις Tαινιών διαγωνιστικού Τμήματος
22:00 Προβολή Βραβεμένων Ταινιών 1ου Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου
23:00 Τέλος


9 Ιουλίου 11 το βράδυ θα μας συντροφεύσει το συγκρότημα του GEORGE GAUDI Στο 8 ΔΥΤΙΚΑ


Παράλληλες Εκδηλώσεις

 

Εκθέση Ζωγραφικής με τους:
Γιάννη Στεφανάκι,
Βαρβάρα Σπυρούλη,
Βασιλική Κάππα στον χώρο 8Δυτικά (1ος όροφος)
Βαρβαρα Σπυρούλη, πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, στο τμήμα της Ζωγραφικής. Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, στο  τμήμα της Αρχιτεκτονικής. Έχει λάβε ιμέρος σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


Το θέμα «ιστός»  είναι μέρος της καλλιτεχνικής  δημιουργίας, εδώ και αρκετά χρόνια Το ερέθισμα δόθηκε από την παρατήρηση στη φύση, κατά τη στιγμή της διαδικασίας της κατασκευής του ιστού της αράχνης.
Το ενδιαφέρον εστιάστηκε στη δομή του ιστού και στην αίσθηση που παρουσίαζε η εκκρεμής αυτή κατασκευή , η οποία λειτουργεί ως χώρος κατοικίας, χώρος επιβίωσης ή ίσως περισσότερο, ως μια ενότητα χώρου, χρόνου και δράσης.
“Ιστός”, είναι η συνεχής επανάληψη γραμμών και σημείων, τα οποία βρίσκονται σε μια καθορισμένη απόσταση μεταξύ τους, δημιουργώντας συναρμογές με σκοπό να τεκμηριώσουν ή να καταγράψουν μια εικαστική τοπογραφία. Η επανάληψη αυτών των στοιχείων, δημιουργούν αφηρημένες μορφές, δομικές σχέσεις και αλλάζουν την πρωταρχική ιδέα. Ο ιστός μετεξελίσσεται σε στατικό αντικείμενο στο χώρο, με μορφή δικτυωτού  πλέγματος - ριζώματος.
Τα σημεία και οι γραμμές, διαμορφώνουν τρισδιάστατους εικαστικούς τόπους δράσης, δημιουργούν μια περιοχή και  ταυτόχρονα λειτουργούν ως τόποι εισόδου και εξόδου, από το ένα χώρο στον άλλο.
Μπορούμε να παρομοιάσουμε τον ιστό με το παγκόσμιο δια-δίκτυο ως μια ‘απέραντη περιοχή συνδέσεων, σε ένα πολυδιάστατο πλέγμα στοιχείων.

 

Ο Γιάννης Στεφανάκις γεννήθηκε στην Κρήτη. Παρακολούθησε μαθήματα σκηνοθεσίας στη σχολή Σταυράκου από το 1975-1977. Από το 1984 σπούδασε  στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών   (Ζωγραφική, Χαρακτική Αγιογραφία καθώς και Τέχνη του βιβλίου και Τυπογραφία) Έχει κάνει πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έργα του βρίσκονται σε σημαντικές συλλογές. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια,  έχει κάνει σκηνικά στο θέατρο. Το 2004, στο 2ο  Παγκόσμιο Συνέδριο Τυπογραφίας και Οπτικής Επικοινωνίας (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη) προβάλλει  την ταινία μικρού μήκους «Το αγλαόν , η κλασική τυπογραφία»
Το  2007 προβάλλει 6  Video art με αφορμή την έκθεση ζωγραφικής του στη αίθουσα τέχνης «Εκφραση»  
Το 1994 μαζί με τους συνεργάτες του περιοδικού διοργανώνει το Α’ Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κόμικς, στο πάρκο της Ελευθερίας.
Ως εκδότης έχει κυκλοφορήσει τα λογοτεχνικά περιοδικά ΝΕΟ ΕΠΙΠΕΔΟ και ΤΕΧΝΟΠΑΙΓΝΙΟΝ και συλλεκτικά βιβλία από τις εκδόσεις ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΟ.

 

«….ο Γιάννης Στεφανάκις ζωγραφίζει. Η ζωγραφική είναι η απάντησή του στο χρόνο, στην απώλεια, στη μεταμόρφωση. Πώς ζωγραφίζει; Αναπαρασταίνει. Η ζωγραφική του είναι αναπαραστατική αισθήσεων. Είναι εύληπτη, ευανάγνωστη, μα και πολύσημη. Και είναι κυρίως φτιαγμένη με μεγάλη φροντίδα, με εξάντληση κάθε τεχνικού μέσου, με τον τρόπο των Παλαιών Δασκάλων, για να πετύχει χρωματικά υπόβαθρα, οπτικές ψευδαισθήσεις, αφηγηματικές  ανατροπές …»
Νίκος Ξυδάκης, 29. 11. 2002

 

Η Βασιλική Κάππα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Τορόντο. Σπούδασε κλασική φιλολογία - γλωσσολογία στη Φιλοσοφική Αθηνών, ψηφιακές μορφές τέχνης στην Καλών Τεχνών, σκηνοθεσία κινηματογράφου και τηλεόρασης, θέατρο και κλασσικό τραγούδι. Έχει εκθέσει την εικαστική της δουλειά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και είναι γνωστή συγγραφέας. Από τις εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορεί το μυθιστόρημα της Η δίαιτα  της ύαινας, το οποίο ήταν υποψήφιο για Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος και παρουσιάστηκε στη Διεθνή έκθεση βιβλίου της Φραγκφούρτης
Η Βασιλική Κάππα, πειραματίζεται με μικτές τεχνικές πάνω σε ένα ευρύ φάσμα της εικόνας παίζοντας με το στοιχείο της αφήγησης και της αλληγορίας. Οι ανάγλυφες επιφάνειες και οι ασυνήθιστοι χρωματικοί συνδυασμοί δημιουργούν θερμές επιφάνειες που άλλοτε συνομιλούν με την ονειρική μνήμη κι άλλοτε σχολιάζουν τον κόσμο με εικόνες.

 

 

Με την υποστήριξη των:
ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ/8ΔΥΤΙΚΑ/ DOCFRIENDS / L.A. THEATER / KOYINTA PRODUCTIONS / ΕΝΩΣΗ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ / ARTFOOLS / CAMERAZIZANIO / ATHENS ANIMFEST /WILDLIFE FESTIVAL / ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΗ/BIGBANG/Ψηφιακές Μορφές Τέχνης ΑΣΚΤ/ΕΠΑΘΛΑ ΖΕΥΣ-WWW.EPATHLAZEUS.GR

Χορηγοί Επικοινωνίας :
ΕΡΤ Α.Ε. / KOSMOS 93,6 / ART UBER ALLES/ FILMMAKER / ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ / CULTURE NOW.gr / forfree / Studentsguide / BLOW-UP / ΣΙΝΕΜΑ cinemag.gr/ www.koyinta.gr/

{webplayer width=520 height=400 webplayer type=youtube video=http://www.youtube.com/watch?v=sPAvYPL8gKA}