logo

cinema-photosΟ χρήστος Καρακάσης Ιδρυτής της ΚΟΥΙΝΤΑ ειναι καθηγητής στο Καλλιτεχνικό σχολείο Γέρακα την Περίοδο 2008-2014.Το Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα λειτουργεί στο δήμο Γέρακα Αττικής από τον Σεπτέμβριο του 2004. Είναι το πρώτο σχολείο αυτού του τύπου που ιδρύθηκε στην Ελλάδα και έχει σκοπό την καλλιέργεια και την εκπαίδευση των δεξιοτήτων των μαθητών για τις τέχνες και την ενθάρρυνση και στήριξη του ενδιαφέροντός τους για αυτές, χωρίς να παραβλέπεται η εκπαίδευση των μαθητών σε γενική παιδεία.Στο σχολείο μας περιλαμβάνονται οι εξής καλλιτεχνικές κατευθύνσεις:Εικαστικών ΤεχνώνΘεάτρου - Κινηματογράφου-Χορού.Υποστηρίζουμε το Μάθημα του κινηματoγράφου οτι πρεπει να μπει σε ολα τα σχολεία ,ειναι αναγκαία συνθήκη σε μια εποχή που η εικόνα κυριαρχεί παντού.

 

σχολειο

 

Επιλεγμένες Εκπαιδευτικές Συμμετοχές και Διακρίσεις

Συμμετοχή στην ημερίδα: «Καλλιτεχνικά Σχολεία: Πολυτέλεια ή Ανάγκη;» Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Συμμετοχή με ταινίες παιδιών και διακρίσεις στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ πες το με εικόνες 2009,2010,2011,2012,2013,2014 διοργάνωση Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση Ανατ. Αττικής

Συμμετοχή στο Φεστιβάλ camerazizanio 2009,2010,2012,2013,2014 Η διοργάνωση της Camera Zizanio πραγματοποιείται παράλληλα με το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους

Συμμετοχή στη 2η Διημερίδα: Με μια κάμερα στο χέρι, 15 & 16 Οκτωβρίου 2010, στη Θεσσαλονίκη Διοργάνωση Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων (Π.Ε.Ε.ΠΟ.ΘΕ.)

Επαινος συμμετοχής στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 2009-2010.

Τιμητικό Δίπλωμα για την Έκθεσης φωτογραφίας που πραγματοποιήθηκε «Χρώματα και Αρώματα στο Βλέμμα μας» από το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Γέρακα σε Συνεργασία με τον Δήμο Παλλήνης και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Παλλήνης 5/6/2012.

Σεμιναριο ” από το χαρτί στην οθόνη” ένα ταξίδι από την αρχική έμπνευση μέχρι τη μεταφορά στην οθόνη αλλά και τη διανομή μιας ταινίας μικρού μήκους. Διοργάνωση, artfools video festival στα πλαίσια της Εβδομάδας Νεανικού Σινεμά. Το σεμινάριο εγινε στις 21 και 22 Ιανουαρίου 2012 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

Συμμετοχή στην δράση "Τεχνάσματα Νέων Δημιουργών" διοργάνωση Δήμος Γέρακα Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Γέρακα.

Εισήγηση στο 2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ «Με τον παλμό του πολιτισμού για ένα ζωντανό σχολείο» οργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων (ΠΕΕΠΟΘΕ) από 1 έως 3 Απριλίου 2011.

Συμμετοχή στην επιστημονική ημερίδα στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα με θέμα: "Εκπαίδευση στον πολιτισμό: "Εφηβεία - Σχολείο - Οικογένεια"

Συμμετοχή κατά το σχολικό έτος 2010-2011 στο εκπαιδευτικό πολιτιστικό πρόγραμμα τα «πρόσωπα των παιδιών είναι πατρίδες»“Το πρόγραμμα έχει λάβει διάκριση από το θεσμό του Υπουργείου Παιδείας «Αριστεία και Καινοτο-μία στην Εκπαίδευση».

Συμμετοχή κατά το σχολικό έτος 2010-2011 στο εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα «ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»“Το πρόγραμμα έχει λάβει διάκριση από το θεσμό του Υπουργείου Παιδείας «Αριστεία και Καινοτο-μία στην Εκπαίδευση».

Συμμετοχή κατά το σχολικό έτος 2010-2011 στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας με θέμα “Λειτουργία εικονικής επιχείρησης ενημερωτικού – συμβουλευτικού χαρακτήρα για θέματα εκπαίδευσης και απασχόλησης στον τομέα του πολιτισμού (θέατρο, κινηματογράφος, εικαστικά, χορός)”. Το πρόγραμμα έχει λάβει διπλή διάκριση από το θεσμό του Υπουργείου Παιδείας «Αριστεία και Και-νοτομία στην Εκπαίδευση».

Διεθνές βραβείο στην Αγία Πετρούπολη (Ρωσία) με το Κινηματογραφικό Παραμύθι "TheEurodragoneggsandthewineofsolidarity» Ο διαγωνισμός υποστηρίχτηκε από το παιδαγωγικό ινστιτούτο Ρωσίας.

1ο Βραβείο Ιστορικού Ντοκιμαντέρ με την ταινία "Δημοκρατία της Βαϊμάρης, ...εκεί που έφτασε λίγο δεν είναι... ή ...πώς γεννιέται ο φασισμός", το οποίο προέκυψε από διαθεματική συνεργασία των μαθημάτων Ιστορία Γενικής Παιδείας και Κινηματογράφος. Την ευθύνη της διοργάνωσης   είχε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες» του Ιονίου Πανεπιστημίου, η Επιστημονική Ένωση «Νέα Παιδεία» και η ΕΡΤ. 2013

Εισήγηση στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας workshop τα “Νέα Μέσα Παραγωγής» 2013

Στην κριτική επιτροπή κινηματογράφου της 13ης BiennaleΝεων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου

Εισήγηση στο 1ο Διεθνές Πανόραμα Επιστημονικών και Οικολογικών ταινιών με θέμα«Η διάδοση της επιστήμης μέσω της δύναμης των νέων οπτικοακουστικών μέσων και ψηφιακών τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται σήμερα απο τους επιστήμονες ανα τον κόσμο» Σεπτέμβριος 2013

Τηλεοπτικό spot για τον συνήγορο του παιδιού το οποίο αναπτύχθηκε στα πλαίσια του μαθήματος"Πρακτική Κινηματογράφου" απο το καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα. 2013

Συμμετοχή στο πολιτιστικό πρόγραμμα «οι δραπέτες της σκακιέρας» ένα ταξίδι στους μαγικούς κόσμους των ιστοριών του Ευγένιου Τριβιζά αναδεικνύοντας τη δημιουργική συνύπαρξη και αλληλεπίδραση των τριών κατευθύνσεων του καλλιτεχνικού σχολείου, Εικαστικών, Θέατρου & Κινηματογράφου, Χορού. Μουσείο Γουναρόπουλου , Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 και 25 Ιανουαρίου 2014

Συμμετοχή στην πολιτιστική δράση που αναπτύχθηκε στην Αρχαία Αγορά, τον πυρήνα της αθηναϊκής δημοκρατίας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα ειχαν την ευκαιρία να μετασχηματίσουν  τη διδασκαλία σε δημιουργία  μέσω των Καλών Τεχνών και των Τεχνολογιών -  Πληροφοριών – Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Η Τέχνη οφείλει να πρωτοστατεί, υποστηρίζοντας τη σύζευξη της εκπαιδευτικής πράξης με την πολιτισμική αγωγή, ενισχύοντας την έκφραση, τη δημιουργικότητα και την επικοινωνία, προάγοντας το «ατομικό» σε «συλλογικό» και την αλληλεπίδραση διαφορετικών επιστημονικών περιοχών. Κλεψύδρα-Υδραυλικό ρολόι και δημιουργία βίντεο με θέμα τον «χρόνο»

Συμμετοχή στη σχολική δράση σύνδεσης των γεωεπιστημών με την καλλιτεχνική παιδεία και τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, συμβάλλοντας με την σκηνοθετική επιμέλεια και το μοντάζ στην δημιουργία της ταινίας “Ένα παραμύθι για τον Ηριδανό: το ποτάμι κάτω από τα πόδια μας” η οποία παρουσιάστηκε στο χώρο της Αρχαίας Αγοράς το Σάββατο 3 Μαΐου 2014.

Εισήγηση στο 3ο Κινηματογραφικό Συνέδριο 11 με 12 Μαίου 2007